17 Ağustos 2012 Cuma

İlk Animem: Dae Jang Geum

Benim ilk izlediğim anime Janggeum'un rüyalarıydı. Çok küçüklüğümden beri, Kore saray hayatını merak ederdim. Bu anime ile birlikte anime sezonum başlamıştı.


Bu anime bana; insanların birbirlerine nasıl saygılı davrandığını, asla pes etmeden neler yapabileceğini ve arkadaşlığı anlatıyor. İzlemenizi tavsiye edebileceğim animelerden bir tanesi.

Janggeum:
Jang Geum (Hangul: 장금, Hanja: 長今, Jang-geum, Changgeum, d. 16. yüzyılın başları), Kore tarihinin ilk bayan Kraliyet Hekimi'dir. Her ne kadar ayrıntıları belirsiz ve yüzeysel olsa da Joseon Hanedanlığı'nın Vakayinamesi 'nde yedi kez bahsedilmektedir. Bununla beraber, Kral Jungjong'un Jang Geum'nın tıbbi bilgisinden memnun kaldığı ve ona, kraliyet ailesinin üyelerinin bakımını verecek kadar güvendiği bilinmektedir. Bundan sonra, Jang Geum, sarayın üçüncü en yüksek rütbeli memuru haline gelmiştir ve isminin önüne eklenen (Korece'de "büyük" anlamına gelen) Dae ünvanını almıştır. Hakkında TRT'de yayınlananSaraydaki Mücevher isimli dizi ve Yumurcak Tv'de yayınlanan Jang Geum'un rüyası isimli anime seri yapılmıştır.
Categories:

2 yorum:

  1. Jang-geum bildiğim kadarıyla anime değil, Kore çizgi filmidir.

    YanıtlaSil
  2. Ta o zamanlarda sarmışım koreye haberim yokmuş. En sevdiğim çizgi diziydi

    YanıtlaSil