3 Eylül 2012 Pazartesi

Eğer turistik yerlerde Koreli ile karşılaşırsanız...

Herkese selam. Bugün önemli bir konuda bilgi vermek için bu yazıyı yazıyorum. Eğer turistik yerlerde (Sultanahmet gibi) bir Koreli ile karşılaşırsanız yapmanız gereken şeyleri anlatacağım. Bu bilgileri kendi deneyimimden yola çıkarak anlatıyorum. Öncelikle; yürüyorsunuz ve karşınıza bir çekik gözlü çıktı. İlk önce o kişinin Koreli mi, Japon mu Çinli mi olduğunu öğrenmeniz gerekiyor.

Yüz tipi eğer yuvarlak ve şirin görünüyorsa ve boyu biraz uzunsa gözleri de hafif iriyse kesin Korelidir.

Yanına yaklaşırken "Annyeonghaseyo!" deyin. Koreli olduğunu belli edecektir. Eğer bir şey anlamamış gibi bakıyorsa "Where Are Your From?" (nerelisin) deyin.

Cevabı "Korean" veya "Korea" olacaktır.

Onlarla fotoğraf çekinmek isteyin. Koreliler fotoğraf çekinmeyi çok severler. Özellikle yabancı kişilerle. Kendisine duyulan ilgiden asla rahatsız olmazlar ve size çok canayakın davranırlar. Onlarla az daha sohbet edin, adını sorun. Eğer çok iyi anlaştıysanız onu gezdirmeyi isteyin. Emin olun kabul edeceklerdir.

Korece biliyorsanız ona mekanları ve bulunduğunuz ortamı Korece olarak anlatın. İngilizce de olabilir tabii :) Böylelikle gününüz çok iyi geçecektir..
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder